dinsdag 7 juni 2016

4 feitjes over Kiki Bertens na Rolland Garros!

Kiki Bertens, de meest besproken Nederlandse vrouw van de afgelopen weken tijdens Roland Garros 2016.

Zonder Oranje op het aanstaande Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk dreigen we een nogal kleurloze sportzomer tegemoet te gaan, toch? Welnee. We hebben Mighty Mike, Mad Maxén Kiki Bertens! Onze 24 jarige blonde tennisgodin die iedereen verraste door de halve finale te bereiken van Roland Garros. In de halve finale van Roland Garros was de nummer 1 van de wereld, Serena Williams met 7-6 6-4 te sterk. Ondanks dat Kiki in beide sets een break voor kwam kon ze ondanks twee setpunten in de eerste set niet de overwinning naar zich toe trekken. Kiki werd na haar prestatie wereld nieuws en immens bekend in Nederland, Daarom 4 feitjes over onze Kiki Bertens:

Zes jaar

De 24-jarige Bertens tennist al sinds haar zesde levensjaar. Pas toen ze haar havodiploma haalde - in 2009 - stortte de blondine uit het Zuid-Hollandse Wateringen zich vol op de tennissport. Zeker niet onverdienstelijk: ook al kent de gemiddelde Nederlander haar pas sinds het succes op Roland Garros, de tennisser timmert al heel wat jaartjes aan de weg. Zo schreef Kiki zowel in het enkel- als dubbelspel al heel wat eindzeges op haar naam.

Nummer 27

Begon Kiki 2015 nog als nummer 101 op de wereldranglijst, in een jaartje is naar de 58e plek gestegen. Na het behalen van de halve finale van Roland Garros heeft Kiki Bertens een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst. Drie dagen na het toernooi in Parijs staat de Wateringse op plek 27!

Zevende Nederlander in halve finale

Bertens is pas de zevende Hollandse halve finalist in een grand slam-toernooi ooit! Wat betreft de dames gingen slechts twee Nederlandse tennisters haar voor. In 1971 was dat Marijke Jansen op eveneens Roland Garros en in 1977 behaalde Betty Stöve de halve finale op zowel Wimbledon als de US Open. Jansen bereikte de eindstrijd in Parijs, terwijl Stöve doorstroomde naar de finale in West-Londen. Helaas wist geen van de dames de eindzege te veroveren.

Miljoen

Haar professionele carrière heeft Bertens tot nu toe zeker geen windeieren gelegd. De blondine harkte over de jaren omgerekend al ruim 1,2 miljoen euro binnen. Dat is niet slecht, voor een 24-jarige meisje uit Wateringen. Helemaal niet slecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten