vrijdag 12 december 2014

Het tennisseizoen van 2014

Het jaar 2014 loopt ten einde en zo is ook het tennisseizoen van dit jaar met de Davis Cup ten einde gekomen.

Wat waren de hoogtepunten van 2014?

Het afgelopen jaar heeft gezorgd voor veel verrassingen. Bij de mannen hebben Stanislas Wawrinka en Marin Cilic bewezen dat iedereen een Grand Slam kan winnen door de titel te pakken op de Australian en US Open.

We hebben Nadal veel moeten missen door zijn blessures, maar toch wist hij voor de 9e keer de titel te winnen op Roland Garros. Een unieke prestatie: 10 keer meedoen en 9 keer winnen!

Ook de finale tussen Djokovic en Federer op Wimbledon war erg spraakmakend. De wedstrijd van 5 sets was erg spannend en van hoog niveau. Federer sleepte er met moeite een 5e set uit waardoor veel mensen hem de titel gunde, maar toch was het Djokovic die de titel op zijn naam zette en uiteindelijk eindigde als de nummer 1 van de wereld.

Desondanks heeft Federer natuurlijk een fantastisch jaar achter de rug. Door het winnen van de Davis Cup heeft hij alle Grand Slams een keer op zijn naam gezet.

Bij de vrouwen begon het seizoen voor Na Li fantastisch met het winnen van de titel op de Australian Open. Toch heeft zij dit jaar een punt achter haar carrière gezet door blessures. We zullen haar zeker missen volgend jaar!

Serena Had meerdere tegenslagen, Wimbledon was niet haar toernooi. Ze maakte haar seizoen goed met de titel op de US Open, had nog een verrassende nederlaag tegen Simona Halep, maar won uiteindelijk alsnog de WTA finals en eindigde weer als de nummer 1 van de wereld.

Doordat Li en Williams op Roland Garros vroegtijdig uitgeschakeld werden, was de weg voor de concurrentie vrij. Maria Sharapova was de gelukkige om deze titel op haar naam te zetten. 

Wat brengt het tennisseizoen van 2015 ons?

Het volgende seizoen is niet makkelijk te voorspellen. Veel spelers hebben ons verrast, andere juist teleurgesteld. Ook volgend jaar zal dit zo zijn. Zullen de 'Grote Vier', Djokovic, Nadal, Federer en Murray de top weer domineren? Of brengt de opkomende generatie met Nishikori, Raonic en Dimitrov hier verandering in? De strijd om Grand Slam titels ligt volgend jaar meer open dan ooit. 

Ook bij de dames zal het weer een spannend jaar worden. Serena Williams kwam dit jaar ijzer sterk terug. Zal zij in 2015 weer de spelmaakster zijn en de dromen van de andere dames breken?

Wat zijn de verwachtingen op het gebied van tennisrackets?

Ook rackets worden ieder jaar weer verbeterd en vernieuwd. De grote merken zijn druk bezig en zullen ook in 2015 weer nieuwe modellen op de markt brengen.

Head zal de nieuwe Head Speed introduceren, het nieuwe racket van Novak Djokovic.
Ook Babolat zal de nieuwe Pure Drive op de markt brengen:


En Wilson verkoopt in 2015 de nieuwe Blade:
Wilson blade 2015



Hoe het nieuwe seizoen ook zal verlopen, wij kijken er naar uit om alle toppers weer op de bank te zien. Daarnaast zijn wij er natuurlijk voor al uw nieuwe tennis artikelen op www.tennisplanet.nl!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten