maandag 29 september 2014

Tennis en mode

Tennismode

Trends

tennismode

Of het nu op of naast de baan is, tennis is een sport die veel te maken heeft met mode. Ieder seizoen brengen de verschillende merken weer een nieuwe collectie uit en creëren zo de nieuwste tennismode. Merken maken gebruik van de meest gekleurde combinaties tot strak witte outfits die op Wimbledon gedragen worden.
tennismodes

Veel tennis toernooien krijgen niet meer alleen aandacht van tennis liefhebbers, maar ook van de modewereld.
Er ontstaan tegenwoordig veel nieuwe trends in de sportkleding die ook overslaan naar onze dagelijkse mode. Dit fenomeen bestaat al jaren. De beroemde merken Bjorn Borg en Lacoste vinden immers ook hun oorsprong in de tenniswereld.

Lacoste

Het merk Lacoste is ontstaan doordat Rene Lacoste 'le Crocodile' werd genoemd door zijn vrienden na een nederlaag waarin hij wel had gevochten als een krokodil. Rene ontworp zijn eigen tennis T-shirt wat voor veel commotie zorgde. Volgens de strikte regels was het T-shirt te strak, maar in 1933 kwam de eerste witte polo op de markt en er was natuurlijk geen beter logo dan een lachende krokodil. Inmiddels is het merk erg groot geworden en ook niet meer alleen op de tennisbaan te vinden.

Eigen kledingslijnen

Tegenwoordige heeft iedere grote speler of speelster zijn of haar eigen kledinglijn bij een bepaald merk. Zo hebben Serena Williams en Maria Sharapova hun eigen jurkjes binnen de Nike collectie, Andy Murray werkt samen met Adidas en Caroline Wozniacki heeft al haar eigen kledinglijn. Welke speler zal de volgende zijn om een groot merk te lanceren net als Lacoste?

Wij kijken al uit naar de nieuwe winter collectie en zijn benieuwd waar de merken dit seizoen mee komen. Zodra de collectie uit is, shopt u deze natuurlijk in de  online tennis web shop TennisPlanet.nl!


Ook interessant om lezen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten