dinsdag 28 oktober 2014

Beachtennis


Beachtennis

Het klimaat in Nederland verandert. Het wordt steeds warmer. Over enkele jaren geniet Nederland ook van tropische temperaturen. Dat zou kunnen betekenen dat sommige sporten ook veranderen.

Ontstaan Beachtennis


Beachtennis is onstaan in Amerika en Brazilië. Vanaf de de jaren '70 werd dit spelletje steeds meer gespeeld. Later is dit spelletje overgewaaid richting de warmere Europese landen. In Spanje en Italië is het uitgegroeid tot een succesport. Beachtennis in Nederland is een groeiende en opkomende sport. Ook in landen als Frankrijk, België en Duitsland wordt er meer en meer beachtennis gespeeld.
Voor klassieke tennissers wordt beachtennis steeds populairder. Daar wil ik het vandaag over hebben.

Spelregels beachtennis


Het spel wordt op een veld gespeld van 2x 8 bij 8 meter. Je gebruikt een beachtennisracket, hier zitten geen snaren in. Het net hangt op een hoogte van 1.70 meter. De bal is iets lichter dan een tennisbal. De puntentelling is hetzelfde als bij klassieke tennis, 15-30-40. Bij een stand van 40-40 is er wel een verschil, dan is het eerst volgende punt beslissend. Bij de opslag mag je slaan waar je wilt. Er mag worden geserveerd over de hele baselijn. Het spel gaat door als het net wordt geraakt.

Punten behaal je als de bal in het vak van de tegenstander belandt, wanneer je tegenstander in het net slaat of wanneer hij buiten jouw vak terechtkomt. Bij een stand van 6-6 in games wordt er een tie-briek gespeeld. Gewoon 7 punten met 2 punten verschil.

Nederlands succes


Op internationaal gebied speelt Nederland nog niet heel veel klaar. Maar er zit een stijgende lijn in. De Nederlandse dames Margot van Doorn en Fleur van Haasteren bereikte afgelopen zomer op het EK de kwartfinale in Portugal. De dames mogen zich wel Nederlands kampioen noemen. Het Nederlands kampioenschap beachtennis wordt dit jaar op 13 en 14 december gehouden in Den Haag. De mannelijke winnaars van vorig jaar waren Aksel Samardzic en Ronald van Slooten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten