vrijdag 31 oktober 2014

Wat als er bij de tennisprofs mannen tegen vrouwen zouden Tennissen?

Serena Williams tegen Novak Djokovic, ziet u het voor zich?

Er worden nooit wedstrijden gespeeld tussen de mannen en vrouwen aan de top, maar wat zou er gebeuren als dat wel zo was? Maken de vrouwen een kans, zal Djokovic moeite hebben tegen Serena? Beide zijn op het moment de nummer 1 van de wereld, hebben veel titels en prijzen op hun naam staan en zijn top fit. Mannen spelen om 3 gespeelde sets, waar vrouwen er maar om 2 spelen. Bij vrouwen zien we vaak dat wedstrijden makkelijker gewonnen worden, 6-0 6-3 zijn veel voorkomende uitslagen, terwijl bij de mannen de uitslagen vaak dichter bij elkaar liggen.

Tarpischev, de voorzitter van de Russische tennisfederatie, kreeg pas niet voor niets een boete van bijna 20.000 euro doordat hij de Venus zusje 'gebroeders Venus' noemde. Het kan gezien worden als een compliment dat de vrouwen zo goed spelen als de mannen aan de top, maar ook al zijn de zusjes erg sterk en hele goede tennis speelsters, ze zijn nog altijd geen mannen!

Verschillen tussen mannen en vrouwen tennis

Ook in het tennis zijn er natuurlijk verschillen tussen mannen en vrouwen. Zo is de hardste service ooit geslagen door een man 263 km/h. Deze service was van de Australiër Samuel Groth op 9 mei 2012. De hardste service ooit geslagen door een vrouw is van Sabine Lisicki, op 29 juli 2014 sloeg zij ene service van 210,8 km/h. Dit is al een verschil van ruim 50 km/h. Mannen hebben vaak meer kracht, waardoor hun service harder is. Om deze reden is het bij mannen ook makkelijker om hun service game te behouden. 

Tennis is een power sport geworden. In vergelijking met vroeger zijn veel dingen verbeterd. Door de vele innovaties zijn rackets, snaren en schoenen veel beter dan vroeger. Tegenwoordig is het erg belangrijk hoe fit speler en speelsters zijn. Serena Williams is een erg krachtige tennis speelster, maar heeft weinig snelheid. In de huidige tennis wereld komen spelers al erg ver met een harde service en return zonder dat ze erg snel zijn.

Rafael Nadal en Steffie Graf zijn beide tennis legendes, hebben veel prijzen gewonnen en hoeven beide niet meer te werken voor hun brood. Toch is er wel een verschil tussen deze man en vrouw:


Mannen en vrouwen kleding

In de kleding van mannen en vrouwen zit altijd verschil, zo ook in tennis kleding. Vrouwen staan er om bekend veel aandacht te besteden aan hun kleding en uren voor de spiegel te staan. De Williams zusjes zijn hierin ook niet anders tijdens het tennissen:



Venus in kant


Toch zijn het niet alleen de vrouwen die tijdens het tennissen aandacht besteden aan hun uiterlijk. Andre Agassi viel op met zijn spijkershort en ook de outfits van Berdych dit jaar werden veel besproken.


BerdichAgassi spijkershort
Berdych voetbal outfit

Bestel uw eigen tennis outfit makkelijk en snel op TennisPlanet.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten