woensdag 22 oktober 2014

De verschillen en overeenkomsten van competitietennis en -voetbal.

Vandaag wil ik het over de verschillen en overeenkomsten van competitietennis en -voetbal.

Tennis kent drie soorten competities: recreatie, competitie en professionals.
Voetbal kent ook drie soorten competities: amateur, professioneel en champions. 

Bij voetbal kun je, met je team, van een amateurtje tot een champion schoppen. Ieder team wordt ingedeeld in een bepaalde klasse. Als je kampioen wordt promoveer je een klasse. In Nederland zijn er twee klasse die tot professional worden gerekend. Dit zijn de Eredivisie en de Jupiler League. Daaronder heb je Topklasse en vervolgens 1e, 2e, t/m 8e klasse. Een team als FC Knudde speelt waarschijnlijk 8e klasse. Als je de beste van de Eredivisie bent, mag je mee doen aan de hoogste competitietoernooi, de Champions League. 

Bij tennis wordt je ingedeeld in klasse 1 t/m 9. Je traint minimaal eens per week. Bij tennis organiseer je zelf je eigen trainingen, bij voetbal zijn dit vaak vaste dagen en tijden. Jaarlijks doe je mee met een competentie in je eigen regio. Je speelt als individu en in teamverband. In totaal bestaat een competentiedag uit 4 enkels en 2 dubbels. De competitie wordt zomers gehouden. De overige wedstrijden van het jaar tellen mee in de ranking van klasse. 

Een groot verschil tussen tennis en voetbal is de tijd. Voetbal in competitie duurt altijd 2 x 45 minuten + blessuretijd. Tennis eindigt pas bij het behalen van een bepaalde scoren. Een tenniswedstrijd zou 3 uur kunnen duren. Terwijl voetbal na 90 minuten eindigt. Mits er sprake is van een knock-out systeem en er verlening en strafschoppen moeten worden genomen. De langste strafschoppenserie was in 2005 in het bekertoernooi van Namibië. Na 24 strafschoppen van elk team was er eigenlijk een winnaar.

De langste tenniswedstrijd ooit wat in 2010 tussen John Isner en Nicolas Mahut. Na 11 uur en 5 minuten bekroonde Isner zich tot winnaar.

Verder speel je bij tennis en voor jezelf en met een partner. Bij voetbal speel je met 11 man. Je mag de wedstrijd overigens ook beginnen met 8 man. Zoals bijna het geval was tussen Nederland - Portugal in 2006.

Ik weet steeds meer van tennis. Tegenwoordig speel ik een keer per week beachtennis en ik moet toegeven dat het best leuk is. Correct me if I'm wrong met de informatie hierboven, in ben nog steeds lerende.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten