vrijdag 7 november 2014

Tennis niet zo populair: de discussie


Tennis veel besproken deze week

Het is weinig mensen ontgaan deze week, het nieuwsbericht van de NOS van afgelopen dinsdag waarin werd gezegd dat tennis het verliest van hockey. Tennis is niet langer meer de 2e sport van Nederland en heeft sinds 2010 14% minder leden. 

Ook op de Facebook pagina van TennisPlanet zijn wij de discussie aangegaan: wat kan er gedaan worden om deze teruglopende trend tegen te gaan en tennis weer populair te maken?
Deze post leverde veel reactie op met goede ideeën. Hieronder een paar goede voorbeelden:

  • Meer tennis op tv uitzenden
  • Meer promotie op scholen
  • Tennis goedkoper maken (contributie en lesgeld samenvoegen, goedkopere lessen)
  • Competitie 2 keer 20 weken
  • Een Nederlandse speler als inspiratie voor de jeugd

Reactie van de KNLTB

Al deze dingen zouden mensen kunnen aanmoedigen te beginnen met tennissen en er vooral ook mee door te gaan. De KNLTB heeft deze week ook gereageerd op de discussie. Volgens de KLTB is dit probleem namelijk al jaren bekend en werken zij er hard aan om verenigingen te steunen en meer leden te werven. Het blijkt dat we geen leden verliezen aan hockey, maar dat mensen wel vaak na 1 of 2 jaar hun lidmaatschap opzeggen. Het is belangrijk om voor tennisverenigingen een echt club-gevoel te creëren en leden te binden. Net als bij voetbal gezellig met zijn alle in de kantine wat drinken, niet alleen als je zelf moet spelen naar de club komen, maar juist voor de gezelligheid. Daarom is het juist leuk als er meer tenniswedstrijden uitgezonden worden. Als het EK of WK gespeeld wordt, verzamelt iedereen zich massaal om deze wedstrijden te kijken. Het zou toch leuk zijn als we met zijn alle mooie tenniswedstrijden kunnen kijken op de club?

Wat kan TennisPlanet doen?

Als tennis webshop wil TennisPlanet natuurlijk ook helpen de sport voor iedereen aantrekkelijk en toegankelijk te maken en ook te behouden. Om die reden zijn wij begonnen met het samenstellen van starterspakketten. Dit worden pakketten die u bij ons online kunt bestellen met de belangrijkste dingen die u nodig heeft als u wilt beginnen met tennissen. Denk hierbij aan een racket, kleding, schoenen, maar ook handige accessoires. 

Heeft u nog meer tips voor TennisPlanet om ervoor te zorgen dat meer mensen gaan tennissen en blijven tennissen? Wij staan open voor alle ideeën!

Mail ons op info@TennisPlanet.nl of laat een berichtje achter op onze Facebook pagina en laten we met wij ons met z'n allen inzetten voor deze leuke sport!

plezier in tennis

Jeugd tennis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten