dinsdag 11 november 2014

De beste acht..

Deze week een blog over het verschil tussen de beste van de wereld met tennissen en de beste van de wereld met voetbal.

De beste acht


De beste acht voetbalclubs zijn Real Madrid, Bayern München, Barcelona, Manchester United, Chelsea, AC Milan, Ajax en Liverpool

De beste acht voetballanden zijn Duitsland, Argentinië, Nederland, Brazilië, Italië, Spanje, Frankrijk en Engeland.

De beste acht mannelijke tennissers zijn Djokovic, Federer, Nadal, Wawrinka, Nishikori, Murray, Berdych en Raonic. Omdat Nadal geblesseerd is doet Cilic mee.

De beste vrouwelijke tennissers zijn Williams, Sjarapova, Halep, Kvitova, Ivanovic, Radwanska, Bouchard en de Deense schoonheid Wozniacki.

Overeenkomsten


De overkomsten zijn dat het je ver van te voren al weet welk team of welke speler het toernooi gaat winnen. Vaak worden het de favoriete. Teams of spelers die in de top 3 staan. Bij voetbal kun je de prijs verdelen tussen Argentinië, Brazilië, Duitsland of Spanje. Bij Tennis tussen Djokovic, Nadal en Federer. Bij de vrouwen kun je de prijs alvast aan Williams geven

Het gevecht om de beste van de wereld te mogen zijn is vergelijkbaar met elkaar. Eerst volgt een plaatsing, gebaseerd op wedstrijden die je het hele jaar speelt. Behoor je tot de elite, de beste, dan mag worden bewezen wie de beste is. Eerst in een poulefase en daarna het mooie knock-out systeem.

Verschillen


Net als bij de champions league wordt de ATP world tour finals eens per jaar gehouden. Als afsluiting van het seizoen wordt de finale tussen de twee beste uitgevochten. 
Bij de wereldkampioenschappen van voetbal is het gewoonlijk dat er 4 jaar tussenzit. Wellicht dat dit in 2022 3,5 jaar is. Het ligt er net aan of die Fifamaffia baas Blatter nog de baas is. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten