donderdag 18 juni 2015

Schooltennis

Schooltennis

Jong geleerd is oud gedaan, dit is een eeuwenoud spreekwoord en nog altijd relevant, want de beste tennisspelers beginnen jong!
schooltennis

Met de paplepel ingegoten

Andre Agassi is het bekendste en grootste voorbeeld van dit spreekwoord, men zegt dat zelfs de "mobiel" die boven de wieg van Agassi hing, gemaakt was van tennisballen... De theorie is dat hier ook de basis ligt voor zijn feilloze hand/oog coordinatie. Agassi stond vanaf 3 jarige leeftijd al op de tennisbaan, zo beschrijft hij in zijn biografie "open" en groeide zo uit tot een van de beste en meest opmerkelijke tennisspelers in de historie van tennis.

Roger Federer begon op 4 jarige leeftijd met tennissen, in het begin naast voetbal, maar richtte zich vanaf zijn 12e volledig op tennis. Hij werdt op 14 jarige leeftijd het nationale junioren kampioenschap van Zwitserland.

"Roger is een legende, een icoon....Ik zie hem wel op zeventien of achttien grandslamtitels eindigen." — Pete Sampras over Federer ná zijn overwinning op Wimbledon 2009.

Op het moment van schrijven heeft Roger 17 Grand Slam titels op zijn naam.
 
Maria Sharapova kreeg haar eerste racket toen ze 4 jaar was van haar vader, op 5 jarige leeftijd werd ze opgemerkt door Martina Navrátilová en op 7 jarige leeftijd verhuisde ze naar Florida waar ze tennisles kreeg op de tennisschool van Nick Bollettieri. In 2012 behaalde ze de Career Slam wat betekend winst op alle 4 Grand Slam toernooien.

Tennis is gezond

behalve dat sporten voor iedereen gezond is, is tennis zeker voor de ontwikkeling van kinderen extra goed. Tennis is goed voor het:
  • Reactievermogen, snelheid en wendbaarheid Doordat je vaak snel en adequaat moet reageren op onverwachte ballen en acties van je tegenstander verbeterd dit je reactievermogen, kan je sneller schakelen en handelen en ben je wendbaarder wanneer je met regelmaat tennist.
  • Grove en fijne motoriek Tijdens het tennisspel worden zowel de grote als de kleine spieren aan het werk gezet. Behalve dat ze daar sterker van worden, maar leert het lichaam ook om deze in samenhang te gebruiken. Ook verbetert dit de specifieke hand-oog coordinatie.
  • Bron: KNLTB

Tennis kids

Schooltennis pakket

De sportlessen op de basisschool zijn bij uitstek geschikt om kinderen in aanraking te laten komen met tennis en dus alle hiervoor genoemde benefits te laten ontwikkelen. TennisPlanet heeft hiervoor een schooltennis pakket samengesteld, Scholen hebben de keuze uit 3 verschillende zeer complete pakketten waarmee zij tennislessen kunnen verzorgen met kwaliteit tennismaterialen die jaren meegaan en een handleiding met leuke afwisselende lessen en oefeningen. Na afloop van een serie tennislessen is er voor alle kinderen een oorkonde. In overleg met lokale tennisclubs kan de school het traject eventueel voorzetten voor talenten en geinteresseerde leerlingen.

Download de folder voor meer informatie over de schooltennispakketten

Meer weten over de schooltennis mogelijkheden? Mail naar info@tennisplanet.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten